Tour de France společně: Speciální září v SBCR a MUSA

Tour de France se jede a my jsme v SBCR a MUSA připravili pár akcí pro vás.
Od tématických vyjížděk, po speciální gourmet menu z tradiční francouzské kuchyně,
pár stylových fashion kolekcí za akční ceny, až po společné sledování vybraných etap
a exkluzivní focení a besedu s Markétou Navrátilovou.

> SPECIÁLNÍ FRANCOUZSKÉ MENU (celé září)
> DEN NA TOUR S MARKÉTOU NAVRÁTILOVOU - JEDINÁ ŽENA FOTOGRAFKA PŘÍMO V PELOTONU NA TDF (neděle 13.9.2020)
> Vyjížďka na silničních kolech SBCRIDE + SLEDOVÁNÍ TOUR (neděle 20.9.2020)
> FRANCOUZSKÁ KLASIKA A ELEGENCE - SLEVY NA VYBRANÉ LIMITOVANÉ KOLEKCE

photo credit: Dereck Hard / v rámci série Cookin' Red Bull CZ

Tour de France se jede a my jsme v SBCR a MUSA připravili pár akcí pro vás.
Od tématických vyjížděk, po speciální gourmet menu z tradiční francouzské kuchyně, pár stylových fashion kolekcí za akční ceny až po společné sledování vybraných etap.

 

- - - - - - - - stage 01 - - - - - - -

Francouzské Menu v MUSA Restauraci

Tour de France oplývá slávou a historií a francouzská kuchyně zase chutí a vůní. Naš šéfkuchař Tomáš pro vás připravil po dobu pelotonu speciální menu inspirované zemí galského kohouta. Máte se na co těšit. Tour de France u nás nebude jen o kecání u piva s kámarády. Můžete vzít svojí drahou polovičku na skvělou večeři nebo si dát super oběd.

Polévka Vichyssoise

Vichyssoise (čti "višisoas") je asi nejslavnější pórkovou polévkou na světě. Polévky se základem brambor a pórku se ve Francii vaří stovky let. Za autora podoby současného moderního receptu je ale obvykle považován Louis Dat, šéfkuchař newyorského hotelu Ritz-Carlton, který jí v roce 1917 servíroval na terasách hotelu, inspirován receptem z tradičního rodného regionu Auvergne. Pro pojmenování polévky použil Louis jméno odvozené od jména francouzských lázní Vichy, které jsou jen malý kousek od Auvergne.

Kachní prso, zeleninová ratatouille, badyánová omáčka

V našem francouzském menu nemůže samozřejmě chybět kachna. Rozhodli jsme se pro šťavnatá a  křehká kachní prsa, které se jen rozplývají na jazyku. Za jejich přílohu jsme vybrali zeleninovou ratatouille a badyánovou omáčkou. Ratatouille (čti "ratatuj") je tradiční francouzský zeleninový pokrm, připravovaný zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což znamená míchaný pokrm.

Hovězí tartar, hranolky

Tatarák je jeden z pokrmů, který si našel v České republice své pevné místo, až se zdá, že jde o české jídlo. Původem ale patří do francouzské kuchyně. Recept tak, jak ho známe dnes, namíchaný se syrovým žloutkem, šalotkou a kapary, spatřil světlo světa na počátku 20.století v Paříži. Říkalo se mu "Bifteck à l'Américaine" - americký biftek. Jedna z pochutin, která se k němu servírovala byla tatarská omáčka, což vedlo k pozdější změně názvu na "tatarský biftek". Tatarský bitek jsme už jednou v MUSA a la carte menu měli. Tehdy jsme ho připravili s lehce tomatovou příchutí. Nyní přicházíme s klasičtější "francouzskou" verzí, u které nechybí tradiční, ve Francii často podávané, hranolky a jen lehce pikantní majonéza. Zkuste tomuto jídlu odolat!

Salát Nicoise

Salade niçoise (čti "nisuáz"), česky niceský salát, je salát z čerstvé zeleniny pocházející z francouzského města Nice, podle něhož dostal název. Existuje mnoho jeho variací a v rámci našeho menu se můžete těšit na verzi se zeleninou doplněnou skvělými kousky narychlo opečeného tuňáka, zelenými fazolkami a vařenými vejci. Fantastický salát pro závěr léta!


Granitovaná zelenina, reblochon omáčka

Myslíme i na vegetariány. V menu pro ně máme připravenou gratinovanou zeleninu  omáčkou ze sýra Reblochon. Reblochon (čti "reblošon") je velmi zajímavý sýr jehož název je inspirován slovem reblocher, což znamená „napodruhé podojit struk“. Při druhém dojení krávy se totiž vyzíská mnohem tučnější mléko. Nejlepší reblochon je v létě a na podzim, kdy krávy spásají aromatické trávy. Sýr je vyráběn z nepasterovaného mléka krav plemene Abondance, Tarentaise a nebo Montbéliarde. Sýr patří mezi AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) sýry a smí se tak vyrábět jen ve vybraných oblastech Savoyských Alp na jihovýchodu Francie. Pro sýr je charakteristická krásná ovocná chuť s tóny lískových oříšků. Perfektní kombinace s gratinovanou zeleninou.



- - - - - - - - stage 02 - - - - - - -

SBCRides & Testovací den modelů 2021

Rozlučte se symbolicky s letošním rokem a přivítejte naplno sezónu 2021. První zářijový víkend pro vás chystáme v Radotíně "Cykloden" a vedené vyjížďky, neděle je vymezena pro "testování" a besedy nad novými modely 2021.

NEDĚLE 06/09
TESTOVACÍ DEN 

Pokud byste se chtěli vyzkoušet výjimečné kolo nebo si projít všechny hlavní novinky, které se už pro sezónu 2021 objevily, náš Testovací den v SBCR je pro vás dost možná skvělá příležitost.

SOBOTA 05/09
CYKLODEN + SBCRides

Jedna z našich hlavních událostí v závěrečné části cyklistické sezóny. Den pro všechny milovníky cyklistiky a kol, již podruhé z nového areálu SBCR. Celkem 5 guidovaných vyjížděk pro všechny výkonnosti i kategorie.



- - - - - - - - stage 03 - - - - - - -

Tour s Markétou Navrátilovou

Srdečně vás zveme 13. září na Tour s Markétou Navrátilovou - renomovanou sportovní fotografkou s 25letou zkušeností s Tour de France a dalšími World a Pro Tour podniky. Plánujeme společnou "tourovou" vyjíždku, exkluzivní focení pro vás a besedu nad fotografiemi a děním za oponou pelotonu.

 

- - - - - - - - stage 04 - - - - - - -

DOPLŇ ŠATNÍK VE STYLU FRANCOUZSKÉ KLASIKY A ELEGANCE
nyní v akci -10 % / -25 % 

Francouzi jsou stejně mistři vkusu. Extravaganci drží na uzdě a my máme i jejich prémiové kolekce nyní ve slevách. 
Inspirujte se ...

Mavic Azur Limited

Nice, Cannes. Festivaly a promenády. Na pomezí Lvího a Ligurského zálivu se zde během jara konají festivaly, v létě neprojdete po plážích a na podzim si užijete teplého vlhkého vzduchu. Celý rok tady se ale nese v duchu elegance, vkusu a francouzské nonšalance filmového plátna. Kolekce modrobílých letních dresů Mavic Azur reflektuje grafickým designem společenskou módu, pánský oblek a dámský kostým. Decentní, strohé linie, tři odstíny modré.

Mavic Victoria Limited

Cyklistika byla ve 30. a 50. letech sportem drsných chlapů. Když prošla následně érou rebelů usadila se pódiu náročného, leč elegantního sportu gentlemanů. Právě tady jsou limitované kousky "Victoire" jako doma. Tmavý uhlově černý dres posázený minimalistickými a decetními ikonami "MaViC" přináší do sportovního přiléhavé střihu elegatní až byznysový look.