Ski a Bike Centrum Radotín a udržitelnost

Udržitelnost pro nás není jen prázdné slovo. Již roky se snažíme aktivně snižovat naši ekologickou stopu a musíme říct, že to má opravdu smysl. Začali jsme malými krůčky od výměny klasické plastové pásky za papírovou nebo posílání balíků ve znovupoužitém balení, až jsme se dostali k recyklaci stovek kil kartónu nebo sázení stromů. Zajímáme se i o to, jak se k přírodě chovají naši dodavatelé a jestli tuto problematiku vnímají podobně. Také nám dělá radost fakt, že tenhle problém reflektujete také Vy, naši zákazníci.


Co děláme pro udržitelnost
 

Znovupoužité a recyklované balení

Pokud to jde, tak neváháme a použijeme pro interní logistiku již použitou krabici. Na první pohled to nemusí být tak okulahodící, ale účel to splní stejně a navíc svět bude o jednu krabicu lehčí.


Konec plastových pásek a výplní

Už před lety jsme absolutně vyřadili veškerý plast z našich balíčků, které míří k Vám. Od snadno recyklovatelné papírové pásky až po papírovou výplň Vašich objednávek. Může se to zdát jako zanedbatelná drobnost, ale při odeslání stovek balíků denně to eliminuje desítky kil zbytečného plastu.


Recyklace stovek kil kartónu 

Nahromaděné krabice od našich dodavatelů, které už nejsme schopni nijak využít, poctivě lisujeme v naší "Zelené bestii" a předáváme je dál na co nejekologičtější recyklaci.


Podporujeme organizaci Sazíme stromy

Jednou ročně navlíkneme holínky, vezmeme lopaty a krumpáče a jdeme sázet stromy. Je to den náročný, ale plný zábavy. Na druhý den se předháníme, kdo má větší mozoly. Organizace Sazíme stromy je čistě nezisková a tak ji podporujeme také fiinančně. Díky autorům tohoto projektu, že do toho jdou opravdu srdcem.


 

Značky, které to vidí stejně jako my
 

Stali jsme se držitelem certifikátu
"Udržitelný eshop"